Nilüfer Anaokulu Tarihçesi

Okulumuz Nilüfer Anaokulu tarih, kültür, doğa ve sanayi kenti Bursa’mızın merkez ilçesi Nilüfer’de bulunmaktadır. Adını Orhangazi’nin eşi Nilüfer’den almış olan ilçemiz, aynı zamanda Bursa’mızın yeni ve modern yüzünü temsil etmektedir.

 

Evliya Çelebi’ye göre Bursa, sudan ibaret bir şehirdir. Ve bildiğiniz gibi Nilüfer’- de, bir su bitkisi, bir su çiçeğidir. Adını latif ve zarif bir tarihi şahsiyetten alan, güzelliğini muhteşem doğasına borçlu olan Nilüfer’in eğitim kurumudur. Okulumuzun arsası Maliye Hazinesi tarafından verilerek; M.E.B. Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü bütçesinden ayrılan ödenekle; Bursa ili Nilüfer ilçesinde  3820 m2 arsa üzerinde, 550 m2 ölçümlü okul bina-sının inşaatına Şubat 1997 yılında başlanmış, Eylül 1997 yılında bitirilmiştir.

 

Okul binası tek katlı, beş derslikli, iki idareci odası, kazan dairesi, büyük salon, lavabo WC, kendi imkânlarımızla oluşturduğumuz mutfak, depo, memur ve fotokopi odalarından, 2004 yılında mahalli imkânlarla yaptırdığımız 290 m2’lik çok amaçlı salondan oluşmaktadır.

 

Okulumuz 1997-1998 Eğitim-Öğretim Yılında 120 öğrenci ile eğitime başlamıştır. Sınıflar 25’er öğrenciden oluşturulmuştur.

 

Okul Müdürlüğü’ne; Mürüvvet Baş Anaokulu Müdür Yardımcısı Hazel BİLGİNÇ 01.09.1997 tarihinde atanmış, Haziran 2010 tarihinde Vardar Anaokulu’na tayin olmuştur. Ağustos 2010 tarihinde Dr.Ayten Bozkaya Anaokulu kurucu Müdürü Nuran ŞEN müdür olarak atanmış ve Ekim 2014 tarihinde Hülya Şahnaoğlu Anaokulu’na atanmıştır. Aralık 2014 tarihin-de Okulumuza müdür olarak Emek Anaokulu kurucu müdürü İclal BALTACIOĞLU atanmıştır. Eylül 2017 yılında İclal BALTACIOĞLU emekli olmuştur. Eylül 2018 yılında Eser VATANSEVER kuruma müdür olarak atanmış ve Temmuz 2023 yılında Vardar Anaokuluna atanmıştır. Temmuz 2023 yılında İsmail SUSUZ kuruma müdür olarak atanmıştır.

 

Okulumuzun resmi açılışı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Sn. Özcan TEKİNER ve Bursa protokolü tarafından 01 Haziran 1999 yılında yapılmıştır.

 

Okulumuz öğrencilerini gezi gözlemlere götürmek amacı ile mahalli imkânlarla Şubat 2000 yılında bir Wolsvagen minibüs alınmıştır. Minibüs pansiyonlu bir okula devredilmiştir.

 

Mayıs 2001 yılında okulumuz bahçesinde kendi imkânlarımızla Çocuk Trafik Eğitim Pisti yapılmıştır. Açılış Bursa Protokolü tarafından gerçekleştirilmiştir. Amacımız çocuklara, trafik bilincini geliştirmek ve yerinde kuralları öğretmek olup, trafik eğitimi için uzman kişilerden de destek alarak gerçekleştirmekteyiz.

 

2004 yılı sonunda kendi olanaklarımızla 290 m2'lik Çok Amaçlı Salonun inşaatı tamamlanmış olup, Salona, o yıllarda okulumuzda görev yapmış, trafik kazasında vefat eden okulumuz öğretmenlerinden Pınar Karaşin’in ismi verilmiştir. Çocuklarımızın drama, belirli gün ve hafta kutlamaları, oyun, jimnastikgibi çalışmaların yanı sıra anne-baba eğitimi çalışmaları, veli toplantıları, eğitim seminerleri vb. etkinliklerin yapılmasına olanak sağlanmıştır.

 

Okulumuz, Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğünden (2), İl Milli Eğitim Müdürlüğün-den (2), İl Sağlık Müdürlüğünden (1) yetkililerden oluşan denetim ekibi tarafından denetlenerek Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Covid tedbirleri kapsamında Temiz Okulum belgesi almıştır.

 

M.E.B Strateji Geliştirme Başkanlığınca 11-13 Kasım 2008 tarihleri arasında Ankara Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen En İyi Görünümlü ve Bakımlı Okul Bahçelerinin örnek çalışmalarının sunulduğu “IV.Eğitimde İyi Örnekler Konferansı”nda okulumuzun bahçesi Bursa’da birinci örnek okul bahçesi olarak seçilmiş olup Milli Eğitim Bakanlığı tarafından plaket ile ödüllendirilmiştir.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi