NİLÜFER ANAOKULU ÇOCUK KULÜBÜ

NİLÜFER ANAOKULU ÇOCUK KULÜBÜ ÇALIŞMALARIMIZ

Milli Eğitim Bakanlığı Çocuk Kulüpleri yönergesine göre öncelikle çalışan anne babalarımızın çocuk bakım ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için okulumuzda 08:00 -17:30 saatleri arasında çocuk kulübü çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar çocuk kulübü yönetim kurulu tarafından organize edilmekte, yaş gruplarına göre ayrılmış 4 grup şeklinde Eğitim Fakültesi mezunu alanında uzman Çocuk Kulübü Öğretmenlerimiz tarafından uygulanmaktadır.

Çocuklarımız kulüp aktiviteleri olarak haftalık programlanmış 6 etkinlik saatinde;  “İngilizce, Mental Aritmetik, Robotik Kodlama, Akıl Oyunları, Sudoku, Satranç, Müzik ve Orff, Yaratıcı Sanat Etkinlikleri, Drama, Bilim, Temel Spor Becerileri, Temel Cimnastik Çalışmaları, Modern Dans (Salsa – Zumba), Taekwando” etkinliklerine katılmaktadır.

İlgili yönergeye göre her eğitim öğretim yılı için belirlenen saat ücreti ile toplam iş günleri çarpılarak bulunan aidat 3.195,00TL olup her ayın 1'i ile 20'si arasında peşin olarak

T.C. Ziraat Bankası Fatih Bulvarı Şubesi Şube Kodu: 1145

Hesap Adı: Nilüfer Anaokulu Çocuk Kulübü

IBAN No:TR87 0001 0011 4597 5847 0450 02 nolu hesabımıza (çocuğun adı soyadı ve aidatın dönemi belirtilecek) yatırılarak ödemeler gerçekleştirilmektedir.

Yapılan çalışmalarımız, okul öncesi dönemde çocuklara kazandıkları ve çalışmalarımızdan derlediğimiz fotoğraflar bilgi edinmeniz için sizlerle paylaşılmıştır.

YABANCI DİL (İNGİLİZCE)

Dünyanın pek çok yerinde konuşulan dilin İngilizce olması ebeveynlerin çocukları için İngilizce öğrenme isteğini arttırmıştır. Küçük yaşlarda ikinci bir dil öğrenmeye başlayan çocuklar hayatlarının ilerleyen dönemlerinde üçüncü ve dördüncü dili daha kolay öğrenirler.

MENTAL ARİTMETİK

Okulumuzdaki Mental Aritmetik eğitimi ile bireylerin matematik işlem becerilerinin, yani aritmetiksel işlem becerilerini geliştirmektedir. Bu eğitimi alan çocuklarımız; yaratıcı, sezgisel düşünme becerilerini geliştirmenin yanı sıra kendine olan güveni artacak, öz yeterlilik duyguları ve problem çözme becerileri de gelişecektir.

ROBOTİK KODLAMA

Teknolojinin ilerlemesiyle hayatımıza pek çok yeni kavram girdi. Robotik Kodlama eğitimi de bu kavramlardan biridir.

AKIL OYUNLARI

Farkındalık yeteneklerini geliştirmeyi sağlayan bir eğitim metodudur. Akıl ve oyunlarıyla çocukların kişilik gelişimleri desteklenir. Farkındalık becerisini öğrenirler. Ayırt etme ve görsel algı becerileri gelişir. Grup içinde yer alarak sosyalleşirler. Birlikte hareket etme becerileri ve grup ruhu bilinci kazanırlar.

SATRANÇ

Okul öncesi dönemde satranç eğitiminin çocuklara oyun eşliğinde, eğlenceli, keyifle öğrenmesini ve sevmesini sağlamak, çocukların sosyal, duygusal ve matematiksel zekalarının gelişmesine katkıda bulunması bakımından oldukça faydalıdır.

MÜZİK VE ORF ÇALIŞMALARI

Eflatun, müziğin eğitimin en gerekli unsuru olarak görmüş vücuttan önce ruhun gelişmesini üstün tutmuş,müziği bir eğlence aracı değil güzellik ve iyilik için eğitim aracı olarak kabul etmiştir.

Çocukların müzik kulağının geliştirilmesinde, duyduğunu açıklayabilme ve ifade edebilme becerilerin geliştirilmesinde çok etkilidir. Çocukların keyif alarak, eğlenerek arkadaşlarıyla daha iyi etkileşim kurmalarını sağlar.

YARATICI SANAT ETKİNLİKLERİ

Okulumuzda ki Yaratıcı Sanat Etkinlikleri ile; Çocuklarımızın duygu, düşünce ve izlenimlerini anlatabilme yeteneklerini geliştirme ve yaratıcılık gücünü estetik düzeye ulaştıran çalışmalara yer verilirken, bu çalışmaların tüm gelişim alanlarına destek verici yönde olması amaçlanmaktadır.

DRAMA ÇALIŞMALARI

Oyunun çocuklarımız hayatında önemi oldukça büyüktür. Drama da onlar için tıpkı bir oyun gibidir. Çocuklarımız drama dersinde kendi yarattıkları hayal dünyalarında, gerçek dünyayı değerlendirir çeşitli rollere bürünür ve gerçek dünyadaki insanların farklı koşullarda nasıl davrandıklarını anlamaya çalışırlar.

BİLİM ÇALIŞMALARI

Okul öncesinde çocuklarımız oldukça meraklı olup, sorular sorarak çevrelerini keşfetmeye ve olaylar arasında ilişki kurmaya çalışırlar. Sorularına cevaplar buldukça mutlu olurlar ve daha çok merak edip yeni sorular sorarlar. Çocuklarımızın hemen hemen hepsinde bulunan bu öğrenme isteğinin kaybolup gitmesine engel olabilmek için bu dönemdeki bilim çalışmaları onların hayatında önemli rol oynamaktadır.

TEMEL SPOR BECERİLERİ – TEMEL CİMNASTİK ÇALIŞMALARI

Çocuklar fiziksel aktiviteler sırasında bedenlerini tanımayı, koordineli bir şekilde kullanmayı, yeteneklerinin farkına varmayı öğrenirler. Ayrıca bu becerilere sahip olmakla kazandıkları özgüven ile çevreyle olan ilişkileri güçlenir.

MODERN DANS

Dans etmek çocukların canlı dünyasına uygun olan bir öğrenme ve sağlığı koruma yöntemi olarak karşımıza çıkar.

TAEKWANDO

Taekwondo sporu çocuğunuzun kendine güvenini geliştirir ve güçlülük duygusu sağlar. Taekwondo bir savunma sporu olarak çocuğunuza yavaş yavaş savunma tekniklerini öğretir. Bu normal bir insanın beceremeyeceği özel çalışma sonucu kazanılan kabiliyetlerdir. Bu teknikleri bilen çocuğunuzda kendine güven gelir.